Νεορομαντικός Ερωτισμός Απέναντι στην Μοντέρνα Πορνογραφία


Υπήρξε ο ζωγράφος της μεταπολεμικής ιστορίας, που αποθέωσε το πολεμικό ιδεώδες και την ομορφιά του γυμνού σώματος. Ταυτόχρονα, υπήρξε εκείνος που ξιφούλκησε κατά της πορνογραφίας, αντιμετωπίζοντάς την ως ένα εκφυλισμένο απότοκο της ιδεολογικής κυριαρχίας του υλιστικού φιλελευθερισμού. Πρόκειται, ασφαλώς, για τον Frank Frazetta.

Το παρακάτω σκίτσο, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα έργα του, απεικονίζει μια αρχετυπική εικόνα ενός φυσικού ζευγαριού. Με ιδεαλιστικά κλασικές επιρροές στις σωματικές αναλογίες, με ρομαντικές αποχρώσεις στην θεματική και την ατμόσφαιρα, ερωτικό αλλά όχι προκλητικό. Απολαύστε το όσο υπάρχει ακόμη καιρός. Γιατί φαίνεται πως δεν αργεί η ώρα, που τέτοια έργα θα απαγορευτούν για λόγους πολιτικής ορθότητας.


Σχόλια:

Ανώνυμος Ο epic fantasy είπε...
Frank Frazetta μεγαη μορφη απλως σεβασμος.
Δευτέρα, 05 Μαρτίου, 2018
 
Ανώνυμος Ο  epic fantasy είπε...
https://www.youtube.com/watch?v=6TZeFvMVY1s
Δευτέρα, 05 Μαρτίου, 2018
 
 Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...
Πολύ ωραίο video! Θα παίξει για πάρτη σου στη σελίδα της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ στο facebook.

ΥΓ Αν και ο αμερικανικός συντηρητισμός είναι για εμάς απλώς ένας κλασικός φιλελευθερισμός και πολύ απέχει από τον ηπειρωτικό,ρομαντικό, εθνικιστικό συντηρητισμό του 19ου αιώνα, λαμβάνοντας υπόψη τα αμερικανικά δεδομένα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι κάπως εγγύτερα στην ρομαντική παραδοσιοκρατία απ' ότι η υπόλοιπη πολιτική σκέψη αυτής της χώρας.
Και ο Frank Frazetta κινήθηκε σε αυτό τον άξονα.

Δες την σχετική του συνέντευξη στο παρακάτω link
http://classic.tcj.com/interviews/frank-frazetta-interview/7/
Δευτέρα, 05 Μαρτίου, 2018