PARTY του βιβλιοπωλείου CUBE
στo club RAINBOW

 του Σταμάτη Μαμούτου


Η γιορτή του Halloween αποτελεί ένα έθιμο που μπορεί να είναι ξένο προς την ελληνική παράδοση, ωστόσο η σχέση της λογοτεχνίας του φανταστικού και της heavy metal μουσικής με τις ευρωπαϊκές –και όχι μόνο– λαϊκές παραδόσεις ήταν ανέκαθεν πολύ έντονη. Έτσι, οι Έλληνες αναγνώστες και ακροατές έχουμε όλα αυτά τα χρόνια έρθει σε επαφή με παραδόσεις και έθιμα που στην πατρίδα μας δεν λαμβάνουν χώρα. Το Halloween αποτελεί μία από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις.
 
Mέσω ανεπανάληπτων έργων όπως το ''Δένδρο των Αγίων Πάντων’’ του Ray Bradbury, η φανταστική λογοτεχνία αποτύπωσε το όμορφο αυτό έθιμο που θέλει νέους και μεγαλύτερους να ξεχύνονται την φθινοπωρινή νύχτα στους δρόμους των δυτικών χωρών, φορώντας τρομακτικές κολοκύθες στο κεφάλι ή επινοώντας διάφορες μεταμορφώσεις, προκειμένου να εισέλθουν στο πεδίο ενός μυσταγωγικού βιώματος σύνδεσης ζωντανών και νεκρών.
 

Το γνωστό βιβλιοπωλείο κόμικς και λογοτεχνικών έργων του φανταστικού CUBE, με πρωτοβουλία της υπεύθυνης πωλήσεων και φίλης της λέσχης μας Λία Δαβράδου, διοργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής σε συνεργασία με το, στέκι των φίλων των heavy metal, club Rainbow ένα party με αφορμή την γιορτή του Halloween. Όπως γίνεται αντιληπτό, η βραδιά ήταν απλά υπέροχη.
 
Οι πολλοί φίλοι του heavy metal και της λογοτεχνίας του φανταστικού που βρεθήκαμε στο party απολαύσαμε τις αγαπημένες μας μεταλλικές μελωδίες ενώ πάνω από είκοσι τυχεροί κέρδισαν βιβλία fantasy, μπλούζες, ραφτά και dvd που προσέφεραν οι διοργανωτές. Δυστυχώς, η γκαντεμιά χτύπησε ανηλεώς τα μέλη της λέσχης μας, που έχασαν αρκετά δώρα μόλις για έναν αριθμό διαφορά από τους τυχερούς λαχνούς! Πάντως, η μικρή αυτή απώλεια αναπληρώθηκε από την τύχη να είμαστε παρόντες σε αυτό το party για να περάσουμε μια όμορφη βραδιά ανάμεσα σε καλούς φίλους.
  

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Helloween είχαν την τιμητική τους αλλά και το σύνολο των μουσικών επιλογών διαπνέονταν από ρομαντική αύρα και σχετίζονταν με τις λαϊκές παραδόσεως που τόσο όμορφα αναδεικνύει η μεταλλική μουσική. Καταληκτικά, δεν έχουμε παρά να δώσουμε τα συγχαρτήριά μας και να απευθύνουμε τους μεταλλικούς μας χαιρετισμούς στην Λία και στην διεύθυνση του Rainbow για την όμορφη βραδιά που μας χάρισαν. Μέχρι την επόμενη συνάντηση η απάντηση στο ερώτημα που έθεσαν οι πιτσιρικάδες του Ray Bradbury κατά την νύχτα του Halloween στις σελίδες του ‘‘Δένδρου των Αγίων Πάντων’’ θα εκκρεμεί : «Σκανδαλιά ή Κέρασμα ;».