Ενδιαφέροντες Ιστότοποι

 
Όπως έχουμε σημειώσει σε παλαιότερα άρθρα, η χρήση του διαδικτύου τα τελευταία χρόνια έχει συμβάλει στην διάρρηξη και την μερική ανατροπή του εκδοτικού συστήματος της χώρας μας. Η κοινότητα της λογοτεχνίας του φανταστικού θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ευνοημένη από αυτή την εξέλιξη. Ομάδες αναγνωστών, μεμονωμένες λογοτεχνικές προσπάθειες και χώροι προβληματισμού βρίσκοντας γόνιμο πεδίο στο διαδικτυακό σύμπαν, προσφέρουν δυνατότητες έκφρασης και ενημέρωσης που οι παλαιότεροι αναγνώστες και συγγραφείς δεν διέθεταν. Με το πέρασμα, μάλιστα, του χρόνου η αξιόλογες διαδικτυακές προσπάθειες αυξάνονται και ταυτόχρονα αυξάνεται η ικανότητα χρήσης των διαδικτυακών δυνατοτήτων.

Μια νέα τέτοια προσπάθεια που αξίζει την προσοχή όλων μας είναι και το Forum of Ice & Fire. Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό φόρουμ που αφορά τον κόσμο του «A Song of Ice and Fire» του George. R.R. Martin και την σειρά «Game of Thrones» του HBO. Ο διαδικτυακός τόπος του φόρουμ είναι άρτιος αισθητικά και οι ενότητές του πολύ ενδιαφέρουσες. Ως Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ ευχόμαστε στους διαχειριστές του κάθε επιτυχία και ατελείωτες περιηγήσεις στα βασίλεια της Φαντασίας.


Επιπλέον αξιόλογοι ιστότοποι που προτείνουμε είναι οι εξής :

1) Battle Angel. Η φρουρά των ρομαντικών πληθαίνει.

2) Οι Σελίδες Πατριδογνωσίας του Φειδία είναι ένας ακόμη ιστότοπος που κεντρίζει το ενδιαφέρον όλων εμάς των ρομαντικών.

3) Περιοδικό Λυκώρεια. Για τους διαφορετικούς ανθρώπους..

4) Όμαιμον Παράδοσις για τα έθνη της Ευρώπης.

5) Υπερβορεία. Ανάμεσα στην Ιδέα και την εμπειρία.

6) Παραδοσιοκρατία. Από τον Έβολα στον Καζαντζάκη.
 
7) Η πάντοτε αξιόλογη «Έρημη Χώρα», παραμένει ένας ενδιαφέρον διαδικτυακός προορισμός για τους υπερασπιστές του πολιτικού Ρομαντισμού (και όχι μόνο).