Εκδηλώσεις κατά την εβδομάδα που μας πέρασε

1) «Club Φίλων Μικρού Σερίφη» στο Hard Rock café

Την περασμένη Πέμπτη 22 Μαρτίου, στο Nirvan Lounge του Hard Rock café στην οδό Φιλελλήνων, πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή εκδήλωση, που έκανε τους φίλους του Φανταστικού να αναπολήσουν παλιές εποχές. Θέμα της το τελευταίο και συλλεκτικό τεύχος του κλασικού ελληνικού comic «Μικρός Σερίφης», που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες και φέρει τον τίτλο «Κόκκινο Βουνό», αλλά και μια αναδρομή στο συνολικό έργο του δημιουργού του Πότη Στρατίκη (Κώστα Φωτεινού).

Ο χώρος που φιλοξένησε την εκδήλωση ήταν γνωστός και όμορφος, ενώ η ατμόσφαιρα εξαιρετική για τους 60 περίπου φίλους του «Τζιμ Άνταμς» που παραβρέθηκαν. Βασικοί συντελεστές της βραδιάς ήταν το Club Φίλων Μικρού Σερίφη (http://mikrosserifis.blogspot.com) και το Ίδρυμα Σ.Ο.Φ.Ι.Α (sogia-foundation.gr).

Προσωπικά, φτάνοντας λίγα λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης, δεν άργησα να μεταφερθώ νοερά στις ερήμους του far west βλέποντας το Nirvan Lounge διακοσμημένο με μινιατούρες από την συλλογή παιχνιδιών του ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α και εξώφυλλα παλαιών τευχών του Μικρού Σερίφη. Παράλληλα, στις οθόνες εναλλάσσονταν σκίτσα με σκηνές δράσης και με διαλόγους του ιστορικού comic.

Πριν τις ομιλίες παρουσιάστηκε ένα video στο οποίο ο Πότης Στρατίκης εξιστόρησε την προσωπική του πορεία στα εκδοτικά δρώμενα της χώρας μας. Κάποια προβλήματα στον ήχο διορθώθηκαν άμεσα.

Οι ομιλίες που ακολούθησαν ήταν πολύ ενδιαφέρουσες κι εγώ από την πλευρά μου θα ήθελα να ευχηθώ στον Μικρό Σερίφη να εκατοστίσει τα χρόνια κυκλοφορίας του (καθώς εφέτος συμπληρώνει τα 50 χρόνια ζωής). Ωστόσο, η ευχή μου ίσως να ήταν άτοπη, καθώς στην κορυφαία –κατά την εκτίμησή μου- στιγμή της βραδιάς ο Πότης μας υποσχέθηκε ότι σκοπεύει να γράψει μια ιστορία η οποία θα ολοκληρώνει τις περιπέτειες του Τζιμ Άνταμς και της παρέας του, σφραγίζοντας έτσι το τέλος του μακροβιότερου ελληνικού comic.

Γεννώντας, λοιπόν, την προσδοκία για την κυκλοφορία της τελευταίας περιπέτειας του Μικρού Σερίφη, η εκδήλωση της Πέμπτης έλαβε τέλος. Κατά την αποχώρηση, βρέθηκε λίγος χρόνος προκειμένου να πραγματοποιήσω την εδώ και πολύ (μα πραγματικά πολύ) καιρό αναμενόμενη συνάντησή μου με τον επικεφαλής του Club Φίλων Μικρού Σερίφη, Παναγιώτη Πλαφουτζή, η οποία για διάφορους λόγους είχε αναβληθεί αρκετές φορές. Κλείνοντας αυτή την παρουσίαση, δεν έχω παρά να ευχηθώ στον Παναγιώτη και τα υπόλοιπα παιδιά του club συγχαρητήρια για την προσφορά τους στο ελληνικό comic και στο ευρύτερο πεδίο του Φανταστικού, καθώς επίσης και για την επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσαν.

2) «Silent Hill Tribute Party& Release Happening» στο Skullbar

Η ομάδα Le Ciel, με την συνεργασία και υποστήριξη του Authority.gr και των εταιριών KONAMI DIGITAL ENTERTAINMENT&ZEGETRON S.A, διοργάνωσε το Σάββατο 17 Μαρτίου το «Silent Hill Tribute Party& Release Happening» στο γνωστό μας Skullbar, που διευθύνει ο φίλος και παλιός γραφίστας μας Άκης Πότσιος.

Στο εν λόγω event παρουσιάστηκαν εκδοχές του Sillent Hill για διάφορες παιχνιδομηχανές και προσφέρθηκαν δώρα σε αρκετούς τυχερούς παρευρισκόμενους. Στην πιο ωραία στιγμή της βραδιάς μια σειρά από monsters διέσχισαν το Skullbar δημιουργώντας την horror ατμόσφαιρα που αγαπάμε οι λάτρεις του Φανταστικού.

Δυστυχώς για μένα, το party ξεκίνησε νωρίς (γύρω στις 21:00), πράγμα που δεν μου επέτρεψε να είμαι εγκαίρως εκεί και να δω το «ξύπνημα των τεράτων» εξ αρχής. Ευτυχώς, τα videos που είχε αποθηκεύσει στο κινητό του τηλέφωνο ο Άκης αναπλήρωσαν μερικώς την απώλεια.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν αρκετά ικανοποιητική και η εκδήλωση επιτυχημένη. Από την πλευρά μου δεν έχω παρά να δώσω τα συγχαρητήριά μου στα παιδιά που την οργάνωσαν και να τους ευχηθώ τα καλύτερα.

Σταμάτης Μαμούτος, πρόεδρος Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ.

- Σχόλια σε αυτή την ανάρτηση :

O/Η PALADIN είπε...
All hail τον μικρό σερίφη!
Αυτές είναι εκδηλώσεις...
Επίσης καλή Άνοιξη... σε όλα τα επίπεδα... :)
Δευτέρα, 26 Μάρτιος, 2012

Ο/Η Χάρης Παπαϊωάννου είπε...
Ωραία σκηνικά!
Υπάρχει και αυτό
http://s687.photobucket.com/albums/vv237/p_katerina/?action=view¤t=BloodLustVamps200412.jpg
Τρίτη, 27 Μάρτιος, 2012

Ο/Η Δημήτρης Αργασταράς είπε...
Πολύ καλές οι εκδηλώσεις !
Ελπιδοφόρο ότι, στους μίζερους καιρούς που ζούμε, συμβαίνουν και τέτοια στην Αθήνα...
Πέμπτη, 29 Μάρτιος, 2012

Ο/Η Σταμάτης Μαμούτος είπε...
Ευτυχώς που γίνονται και τέτοιες εκδηλώσεις, ευτυχώς που υπάρχουν σημεία ζωής...
Παρασκευή, 30 Μάρτιος, 2012

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Ετοιμαστείτε διότι έρχεται ο EL GRINGO!! Hail!
Kιμμέριος
Σάββατο, 31 Μάρτιος, 2012