- Κυκλοφόρησε η 8η ''Φανταστική Λογοτεχνία'' -


Κυκλοφόρησε το 8ο τεύχος του free-press περιοδικού ''Φανταστική Λογοτεχνία'' της λέσχης. Τα κεντρικά βιβλιοπωλεία όπου μπορείτε να το αναζητήσετε είναι τα εξής :

- Πολιτεία, Ασκληπιού 1-3 & Ακαδημίας

- Solaris, Μπόταση 6

- Comicon, Σόλωνος 128

- Relax your soul comics, Σολωμού 5α


- - -


- Κυκλοφόρησε το νέο Litteraterra -


Το τέταρτο και τελευταίο τεύχος του περιοδικού Litteraterra κυκλοφόρησε από τις συγχωνευμένες πια εκδόσεις «Μαγικό Κουτί» και «Fata Morgana».
«Στο προηγούμενο τεύχος, είχαμε αφήσει τους κατοίκους του φανταστικού νησιού να αντιμετωπίζουν τον βιβλικό Κατακλυσμό, εξαιτίας της Ύβρεως που διέπραξαν, να λιώσουνε τα γράμματα, να καταστρέψουν την θεϊκή γραμματική και να την αντικαταστήσουν με την τετράγωνη λογική τους. Εδώ, το παραμύθι ολοκληρώνεται..»

Kείμενα των Νίκου Βλαντή, Μάκη Πανώριου, Σπύρου Παλούκη (που ως υπεύθυνου πλέον των συγχωνευμένων εκδόσεων, του ευχόμαστε καλή τύχη), και των «δικών μας» Σταμάτη Μαμούτου και Δημήτρη Αργασταρά φιλοξενούνται στο ξεχωριστής πια σημασίας (ως τελευταίο) τεύχος του περιοδικού, που κατά γενική ομολογία κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το πνευματικό του ίχνος στα ελληνικά γράμματα της αντιπνευματικής εποχής μας.

«Οι Πύλες της Αντίληψης είναι τρεις: η Πύλη της Πραγματικότητας, η Πύλη της Λογικής, η Πύλη των Ονείρων.

»Η πρώτη ανοίγει μέσα από απόσπασμα του έργου ''Χάσμα εν λόγω και ρυθμώ'' του Σ. Κομνηνού. Εξερευνάται μέσα από δοκίμια του Ν. Βλαντή, της Μ. Βλαντή, του Α. Γούναρη.

»Η δεύτερη ανοίγει μέσα από απόσπασμα του έργου ''Το θαύμα της αναπνοής'' του Δ. Σωτάκη. Οριοθετείται από δοκίμια των Γ. Βαϊλάκη και Σ. Μαμούτου κι από ποίημα του Γ. Χαντζή από την ποιητική συλλογή Mπέλα Μπουμ.

»Την Πύλη των Ονείρων ανοίγει απόσπασμα του έργου ''Η σιωπή στο τέλος του δρόμου'' του Μ. Πανώριου. Εξερευνάται με δοκίμια του ιδίου, του Δ. Αργασταρά και του Σ. Παλούκη.

»Το τεύχος ανοίγει και κλείνει με ποιήματα του Γ. Αλισάνογλου από την ποιητική συλλογή Jesu Christiana, ο βιβλικός χρησμός που το συνοδεύει είναι του Ουίλλιαμ Μπλέηκ, σε μετάφραση Χ. Βλαβιανού.

»Εδώ ολοκληρώνεται το παραμύθι της Litteraterra. Γι’ αυτό και στο τεύχος υπάρχει ένα δισέλιδο με γραμμές, προκειμένου να γράψει ο αναγνώστης το δικό του τέλος».


- Σχόλια σε αυτή την ανάρτηση :

Ο/Η Σταμάτης Μαμούτος είπε...
Καλοτάξιδα
Σάββατο, 18 Ιούνιος, 2011

Ο/Η Χάρης Παπαϊωάννου είπε...
Hail
Κυριακή, 19 Ιούνιος, 2011

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Επιτέλους κυκλοφόρησε...
(Ο ΤΥΡ είναι ανίκητος!)

GUARDIAN LORD
Κυριακή, 19 Ιούνιος, 2011

Ο/Η ΚΙΜΜΕΡΙΟΣ είπε...
Επιτέλους!!! Εξαιρετική επιλογή εξώφυλλου για το όγδοο τεύχος. Ελπίζω σύντομα να έχω και τα δύο περιοδικά στα χέρια μου. March on!!!
Δευτέρα, 20 Ιούνιος, 2011

Ο/Η Δημήτρης Αργασταράς είπε...
Καλοδιάβαστα !
Τρίτη, 21 Ιούνιος, 2011